Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIAFontys Pedagogiek
Educatief Partnerschap in het Primair Onderwijs

Educatief partnerschap - kennisplatform


 

“Een goeie relatie met de juf of meester is zo belangrijk. Ik bedoel, als er iets aan de hand is, dan moet ik me ook op m’n gemak voelen. Als ik iets moeilijks moet bespreken, of als mijn kind iets stoms heeft gedaan, dan is het fijn als je al met elkaar kunt opschieten. Ik heb echt een klik met de meester dit jaar, de relatie is 100%. Eerlijkheid, open (…) Ik kan over alles met ‘m praten, met respect natuurlijk, en beleefd”  (ouder van zorgleerling, stimuleringsschool). 

Praktijkkennis over educatief partnerschap gedeeld met leerkrachten, onderzoekers en aankomende onderwijs professionals.

Dit kennisplatform is gecreëerd om praktijkkennis van leerkrachten van verschillende typen scholen te verzamelen en te delen. Onderzoeksresultaten uit het vragenlijstonderzoek en de interviews, sterke voorbeelden en inspirerende praktijken uit de interviews en de training, en tools van leerkrachten en studenten om educatief partnerschap te versterken worden op dit platform gedeeld. De website wordt regelmatig geupdated met nieuwe tools en praktijken.

Leerkrachten, ouders en studenten, meld je aan bij de Facebook-groep. Dan krijg je automatisch een bericht wanneer er nieuw materiaal op de site is gezet.


Foto bs Valkenburg door Sarah Laven