Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIAFontys Pedagogiek

Nieuwsarchief


Maart 2018: Zie bij 'Uit het onderzoek' een foto impressie van het symposium van 7 feb op de Universiteit Maastricht

Februari 2018: Kom naar het afsluitend symposium van het hele project op 7 februari! Klik hier om u aan te melden. Voor meer informatie en het programma zie 'uit het onderzoek'.

Januari 2018: Noteer 7 februari voor het afsluitend symposium van het totale project! Kijk ook naar 'A brief overview of the findings and output of the research project' voor een korte (Engelstalige) samenvatting van het hele project.

December 2017: De working paper over de leerkrachteninterviews is toegevoegd bij publicaties.

November 2017: Deze maand zijn er verschillende vernieuwingen doorgevoerd in de website. Neem eens een kijkje bij het vernieuwde overzicht met tools en de nieuwe indeling bij inspirerende praktijken. Daarnaast zijn er meerdere nieuwe themaportretten toegevoegd: filmpje over alternatieve start van het schooljaar, over Class Dojo en over leerkracht-ouder-kind gesprekken. Er zijn ook goede leestips opgenomen voor schoolteams die te maken hebben met laaggeletterde en anderstalige ouders.

September 2017: ‘Twee nieuwe thematische schoolportretten toegevoegd een filmpje over community vorming op bs. De Wegwijzer en een filmpje over het leren thuis stimuleren via VVE’

Juli 2017: De training 'cultuursensitieve gespreksvaardigheden', ontwikkeld door leerkrachten, studenten en docenttrainers, is opgenomen in het Lerarenregister! In de laatste week voor de zomervakantie werden de certificaten feestelijk uitgereikt aan 14 leerkrachten en 9 studenten. Lees verder. En de Onderzoeksrapportage Leerkrachtinterviews is beschikbaar

Juni 2017: Klavertje Vier met invulbladen voor ouders en kinderen en praatpapieren voor leerkrachten als tool voor kennismakingsgesprekken en zorggesprekken toegevoegd. Ook nieuw zijn de digitale (voor)leestips per leeftijdscategorie om aan ouders door te geven.

Mei 2017: ClassDOJO, Klasbord, Ouderportaal, ISY & Quebble met elkaar vergeleken op inzetbaarheid verbinding school en thuis, inclusief instructie. Ook nieuw zijn instructiefilmpjes van Anouk Héman (student Pabo) voor de ondersteuning van ouders bij het taalhuiswerk.

April 2017: Twee nieuwe filmpjes geplaatst: minicollege over slimme strategieën voor educatief parternschap en FHP docenten over de rol van ouders binnen de MR op bs. Cortemich, Triangel Ulestraten, Aan de Meule, Leyenbroek en Bergop.

Maart 2017: Onderzoeksrapportage vragenlijstonderzoek leerkrachten beschikbaar & nieuw schoolportret bs. Leyenbroek toegevoegd.